Reggeli: zöldturmix
Délelőtt: gyümölcs(ök)
Ebéd: valamilyen saláta zöldségekből/zöldlevelesekből
Uzsonna: valamilyen finomság, könnyű nyers édesség
Vacsora: valamilyen gyümölcssaláta, gyümölcsös finomság
Akkor íme, a menü:
Hétfő:
Reggeli: petrezselymes zöldturmix (alma, datolya, petrezselyem, fejes saláta)
Délelőtt: gyümölcsök: banán, narancs
Ebéd: saláta: édesköménysaláta szezámöntettel (szezámmag, paprika, citromlé, só, bors)
Uzsonna: csokis banánpuding (2-3 banán összetörve néhány evőkanál kakaó v. karobporral, esetleg 1-2 ek mézzel összekeverve. Pont olyan, mint a csokipuding)
Vacsora: gyümölcsös hajdinakása (a csíráztatott hajdina kevés mézzel krémesre turmixolva és tetszés szerinti gyümölccsel megpakolva)
Kedd:
Reggeli: spenótos zöldturmix (banán, narancs, spenót, fejes saláta)
Délelőtt: gyümölcsök: alma, körte
Ebéd: saláta: hagymasali (lilahagyma, uborka, fejes saláta "szíve apróra vágva és enyhén besózva)
Uzsonna: diós datolyafalatok (a datolyákba a magok helyére egy-egy diódarabot teszünk)
Vacsora: banános kiwifalatok (villával pépesített banán kiwidarabokkal összekeverve. Meglepően jól passzol a két gyümölcs)
Szerda:
Reggeli: csalános zöldturmix (banán, narancs, csalán, jégsaláta)
Délelőtt: gyümölcsök: alma, körte
Ebéd: saláta: pestós zöldségek (petrezselyemből, medvehagymából, áztatott dióból készített pestóval leöntött zöldségek, pl: paprika, uborka, hagyma, jégsaláta)
Uzsonna: narancsos-diós almagolyók (narancslébe áztatott mazsola reszelt almával és dióval összekeverve, golyóvá fo rmázva és dióba hempergetve)
Vacsora: kókuszos gyümölcsleves (házilag készített kókusztejbe almát, banánt, körtét darabolunk. Esetleg kevés mézzel ízesíthetjük. Fenségesen finom.)
Csütörtök:
Reggeli: turbolyás zöldturmix (banán, fejes saláta, turbolya)
Délelőtt: gyümölcsök: alma, kiwi
Ebéd: saláta: avokádókrémes zöldségek: tetszés szerinti zöldségek (pl: uborka, karalábé, paprika) egy szétnyomkodott sózott, borsozott avokádóval összekeverve
Uzsonna: mákos és csokis gyümölcsfalatok (a mákot és a kakaót/karobot néhány evőkanál mézzel és vízzel krémessé keverjük. Banán, körte, alma falatokat mártogathatunk bele, mint a francia fondü-be)
Vacsora: datolyaszószos gyümölcsök (a datolyát kevés vízzel krémesre turmixoljuk és felkockázott gyümölcsökre öntjük)
Péntek:
Reggeli: római salátás zöldturmix (körte, datolya, római saláta)
Délelőtt: gyümölcsök: banán, alma
Ebéd: saláta: hajdinasaláta: tetszés szerinti zöldségek (pl: urboka, lilahagyma, paradicsom, sárgarépa) csíráztatott hajdinával és néhány tetszés szerinti fűszerrel (pl: só, bors, kömény, zöldfűszerek: petrezselyem, bazsalikom) összekeverve. Akár egy-két ek olaj is mehet rá, de szerintem elhagyható.
Uzsonna: banánturmix (házilag készített kókusztejjel turmixolt banán - nagyon finom és nagyon laktató)
Vacsora: narancsos almasaláta (a narancs levébe beáztatunk mazsolát, majd a felkockázott almával összekeverjük)
Szombat:
Reggeli: pitypangos zöldturmix (alma, mazsola, pitypang, római saláta)
Délelőtt: gyümölcsök: banán, kiwi
Ebéd: cukkinispagetti: felcsíkozott cukkini és a szósz: paradicsom, hagyma, sárgarépa és egy kevés olaj összeturmixolva (lehetőleg csak darabosra)
Uzsonna: baracklekvár (aszalt sárgabarack és mazsola néhány órára beáztatva. Olyan lesz, mint a baracklekvár. Fogyaszthatjuk almaszeletekre kenve)
Vacsora: mákos banánguba (a felkarikázott banánra néhány ek mákot és mézet teszünk és alaposan összekeverjük)
Vasárnap:
Reggeli: rukkolás zöldturmix (körte, datolya, rukkola, fejes saláta)
Délelőtt: gyümölcsök: banán, narancs
Ebéd: saláta: hajdinaszószos zöldségek: a csíráztatott hajdinát leturmixolom és ízesítem (só, bors, citromlé, petrezselyem, rukkola, akár szójaszósz is), majd tetszés szerinti zöldségekkel (pl: uborka, paradicsom, sárgarépa, paprika) összekeverem.
Uzsonna: diákcsemege: néhány szem mandula, kesudió mazsolával
Vacsora: banánöntetes gyümölcsök (a banánt villával pépesítjük és a felkockázott gyümölcsökre öntjük, fahéjjal ízesítjük)