Kápia leves és fűszeres gombócok




Hozzávalók:
2 db kápia paprika
1/2 lilahagyma
1/4 cékla
(1/2 césze spenót
1/2 csésze sóska)
1/2 sárgarépa
1 tk olasz fűszerkeverék
1 csipet tengeri só

A hozzávalókat összeturmixoltam majd a levét leszűrtem, ebből lett a leves.A maradékhoz 1/2 sárgarépát adtam lereszelve és kicsi golyókat formáztam belőle.A levesbe helyzeztem őket és megszórtam szárított bazsalikommal és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal.
( Szerintem a massza kitűnően alkalmas aszalásra is, csinálhatsz belőle lapokat vagy a golyókat aszalod meg egy kicsit úgy, hogy a belseje puha maradjon.)



Vagy a golyókat magában fogyasztod némi reszelt kígyóuborkával és kockázott retekkel ahogy én tettem.
:-)